Amazon retrage de la vânzare decorațiuni de Crăciun cu imagini de la Auschwitz

106
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Un muzeu din Polonia a criticat gigantul american de retail Amazon pentru punerea la vânzare a unor decorațiuni de Crăciun cu imagini ale lagărului nazist de exterminare Auschwitz.

Muzeul amplasat pe locul fostului lagăr din sudul Poloniei a postat pe Twitter imagini cu decorațiunile ce includeau imagini cu șinele de tren și barăcile de la Auschwitz, cerând Amazon să retragă articolele de la vânzare, relatează The Guardian.

„A vinde «decorațiuni de Crăziun» cu imagini de la Auschwitz nu este deloc adecvat. Auschwitz pe un tirbușon este deranjant și lipsit de respect“, se arată în postare.

„Toți vânzătorii trebuie să respecte regulile noastre iar cei care nu fac acest lucru sunt sancționați chiar până la închiderea conturilor. Toate produsele controversate au fost înlăturate“, a precizat un purtător de cuvânt al Amazon, pentru ziarul Metro.

Germania nazistă a construit lagărul după ocuparea Poloniei, în Al Doilea Război Mondial. Locul a devenit un simbol al genocidului comis de Germania nazistă, căruia i-au căzut victime șase milioane de evrei din Europa. Un milion de evrei au fost uciși la Auschwitz. Pe lângă ei, alte 100.000 de victime și-au găsit sfârșitul aici. Se estimează că 232.000 de victime au fost copii. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele