Ambasadorul iranian, convocat de guvernul Marii Britanii pentru explicații

27
1 minut de lectură
Hamid Baeidinejad, ambasadorul iranian în Marea Britanie. Foto: M. Karbassi/Wikisource

Luni, Guvernul Marii Britanii l-a convocat pe ambasadorul iranian la Londra, în contextul reținerii, pentru scurt timp, a reprezentantului diplomatic britanic la Teheran, în cursul manifestațiilor după doborârea avionului ucrainean de pasageri, relatează site-ul Reuters, preluat de Mediafax.

„Este o încălcare inacceptabilă a Convenției de la Viena și trebuie investigată”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson. „Căutăm să obținem asigurări complete din partea guvernului iranian că asta nu se va mai întâmpla vreodată”, a adăugat oficialul britanic.

Ambasadorul britanic, Robert Macaire, a fost reținut sâmbătă, pentru mai mult de o oră, după care a fost eliberat. Incidentul a avut loc în cursul manifestațiilor față de doborârea avionului. Protestatarii au scandat sloganuri împotriva ayatollahului Ali Khameneni, liderul suprem al Iranului.

Sâmbătă, regimul de la Teheran a recunoscut că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, cauzând moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak, ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele