Ambasadorul SUA la Chișinău: Nu există o înțelegere cu Plahotniuc. Poate fi extrădat

37
2 minute de lectură

Oligarhului Vladimir Plahotniuc nu i-a fost promis nimic de către SUA în schimbul predării pașnice a puterii, scrie publicația Agora.md, care îl citează în acest sens pe ambasadorul american la Chișinău, Dereck J. Hogdan.

Declarația a fost făcută vineri seară, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV, în care diplomatul s-a referit la ultimele discuții purtate cu Plahotniuc, dar și la zvonurile potrivit cărora fostul lider al PD s-ar fi refugiat la Miami.

Principalele declarații ale ambasadorului Dereck J. Hogan:

  • Nu a fost făcută nicio înțelegere între SUA și Plahotniuc. Nu am avut niciun acord că dacă ar fi plecat ar fi existat vreun program de protecție. Nu am avut așa o înțelegere.
  • Am avut o discuție mai lungă de 15 minute, probabil a fost jumătate de oră din cauza că acea conversație nu a fost primordială atunci când vorbim de tranziția democratică.
  • Conversația din acea vineri nu a fost singura, am mai avut o discuție cu câteva zile mai înainte. Toate s-au axat pe cum poate fi găsită o soluție politică. Vineri am vorbit despre faptul că SUA va spune în public despre ceea ce crede. Duminică urma un protest major cu potențiale violențe. Am vrut să ne asigurăm că toți știu care este poziția noastră și care este nivelul nostru de pregătire de a lucra cu noul Guvern.
  • Este în totalitate posibil să fie extrădat. Dacă Guvernul SUA va primi o asemenea solicitare, o va analiza. Dacă fondul cauzei va duce la concluzia că el va trebui extrădat, acest lucru se va întâmpla.

Citiți și: Plahotniuc, cercetat în Rusia pentru trafic de droguri

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele