Amendă pentru o farmacie din Caracal, care vindea spirt de trei ori mai scump

235
2 minute de lectură
Sursa foto: Pixabay

În plină epidemie de coronavirus, o farmacie din Caracal vindea spirt la suprapreţ. Potrivit autorităţilor judeţene, citate de Mediafax, produsul era vândut de trei ori mai scump decât preţul de recepţionare, iar firma a fost amendată.

Potrivit autorităţilor din Olt, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt au descoperit că într-o farmacie din Caracal, alcoolul sanitar era vândut cu 17 lei sticla de 500 de mililitri. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că reprezentanţii farmaciei practicau adaosuri comerciale la acest produs între 50% şi 300%.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au constatat faptul că o farmacie de pe raza județului a oferit spre vânzare alcool sanitar, ambalat în recipiente de plastic, a câte 500 de mililitri, la un preț mai mare decât cel practicat anterior declanșării pandemiei. Din verificări a reieșit faptul că societatea comercială practica adaosuri comerciale diferite pentru același tip de produse. Marfa era recepționată la un preț cu un adaos comercial cuprins între 1% și 50% și ulterior, adaosul comercial a fost mărit cu valori între 50% și 300%”, anunţă reprezentanţii Prefecturii Olt.

Reprezentantul societăţii a fost amendat cu 20.000 de lei pentru încălcarea prevederilor legale privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele