Ancheta privind ingerințele Rusiei | Trump i-a cerut unui fost consilier să nu depună mărturie

1 minut de lectură

Președintele american Donald Trump i-a cerut fostului consilier Don McGahn să nu depună mărturie, în fața Congresului, în ancheta privind ingerințele ruse în alegerile prezidențiale americane, relateaază site-ul agenției Reuters.

Avocatul acestuia a transmis la McGah va „respecta instrucțiunile președintelui” și nu va depune mărturie în fața Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor.

Comisia investighează dacă liderul de la Casa Albă a obstrucționat dovezile privind ingerințele ruse în alegerile prezidențiale din 2016.

Într-o scrisoare adresată comisiei, consilierul de la Casa Albă Pat Cipollone a informat că McGahn nu se va prezenta la audiere în urma „imunității constituționale” și „pentru a proteja prerogativele Administrației Prezidențiale”.

În acest context, președintele comisiei, Jerrold Nadler, a declarat că Donald Trump încearcă din nou să afecteze justiția.

Acesta a adăugat că marți va avea loc o reuniune a comisiei și că se așteaptă ca McGahn să fie prezent.

Un alt democrat din comisie, David Cicilline, a avertizat că dacă McGahn nu se va prezenta marți, parlamentarii americani vor trebui să ia o decizie privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele