Angajații unei rezidențe pentru seniori au intrat în carantină voluntară împreună cu aceștia

47
3 minute de lectură

Rezidența pentru seniori Valea Izvoarelor din județul Mureș,care oferă îngrijire și asistență medicală unui număr de 120 de persoane cu vârste cuprinse între 65 și 97 de ani, instaurează carantina voluntară pentru 14 zile.

Asociația Valea Izvoarelor s-a pregătit pentru acest scenariu, instruind angajații cu privire la riscuri și modalități de limitare a acestora și prin extinderea protocoalelor de control al infecțiilor. Decizia de instaurare a carantinei voluntare, care implică izolarea totală a Rezidenței de exterior s-a luat pentru protejarea sănătății și a integrității angajaților și rezidenților a căror vârstă înaintată și stare de sănătate fragilă îi face să fie prima grupă de risc în actualul context epidemiologic.

„Efectul disproporționat al virusului asupra vârstnicilor, arătat de situațiile din Spania, din Italia, din Statele Unite ale Americii sau în alte țări în care comunități de seniori sunt devastate de acest cumplit virus impune măsuri imediate, rapide, decisive și fără precedent care să protejeze Rezidența și sistemul județean de sănătate de o presiune semnificativă și chiar un posibil colaps, cauzat de un posibil număr foarte mare de cazuri raportat la numărul limitat de paturi, în contextul actual”, se arată într-un comunicat transmis Reportor global.

Călin Sarchiz, CEO al rezidenței spune că o parte dintre angajați, personal medical, de îngrijire și auxiliar, „au acceptat, înțelegând riscurile și nevoile actuale, să ne urmeze în misiunea pe care ne-am asumat-o și să formeze un grup operativ, un nucleu de bază care se implică în această nouă etapă a luptei împotriva COVID-19, acceptând să nu părăsească Rezidența pentru următoarele 14 zile”.

Pentru grupul operativ, format din 18 persoane, au fost amenajate spații de cazare și igienizare suplimentare, s-au implementat toate măsurile de siguranță și au fost asigurate condiții bune de lucru și de odihnă.

 „Mulțumim colegilor care ne susțin în implementarea acestei măsuri fără precedent. Suntem mândri de ei, de  implicarea lor și de eforturile excepționale pe care le fac. Dedicarea, pasiunea și respectul pe care colegii noștri le arată în aceste momente grele, sunt valori pe care am clădit calitatea serviciilor noastre cu profesionalism, din inimă.

Apreciem modestia cu care, aceste eroine nevăzute se sacrifică, stând departe de familie pentru a oferi grijă celor care acum au cea mai mare nevoie de ea: bunicii, părinții noștri, ai tuturor. De aceea, pentru a ne sprijini și răsplăti colegii din „linia întâi”, în eforturile deosebite pe care le depun în aceste zile, asigurăm, cu ajutorul aparținătorilor, bonusuri semnificative”,spune Oana Blaga, președintele Asociației Valea Izvoarelor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele