Arabia Saudită avertizează Iranul: răbdarea Statelor Unite nu este nelimitată

76
2 minute de lectură

Ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, a atenționat autoritățile de la Teheran asupra faptului că toleranța Washingtonului față de acțiunile întreprinse de iranieni nu este nelimitată, relatează site-ul cotidianului The Guardian, citat de MEDIAFAX.

În cadrul reuniunii Adunării Generale a ONU, minstrul de Externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a atras atenția asupra comportamentului statului iranian și a apreciat poziționarea statelor europene față de responsabilitatea atacului asupra rafinăriilor saudite, acuzând Iranul, ca fiind „foarte relevantă”.

„Vrem să mobilizăm sprijinul internațional și să ne uităm la toată lista de opțiuni disponibile – opțiuni diplomatice, economice și militare – și ulterior vom lua o decizie”, a declarat Adel al-Jubeir în cadrul aceluiași comunicat.

În ceea ce privește implicarea Statelor Unite, oficialul saudit a făcut următoarea apreciere: „Când situația devine critică, se ajunge la punctul în care până și răbdarea Americii se epuizează, iar Iranul ar trebui să fie conștient de asta”.

Atacurile asupra rafinăriilor saudite, ce au blocat 5% din producția globală de petrol și au generat creșterea prețului acestuia, reprezintă factorul care a declanșat acuzațiile Arabiei Saudite asupra Iranului. „Această acțiune va avea consecințe, iar Iranul ar trebui să știe asta”, averizează ministrul iarnian de Externe, referindu-se acest incident. În acest sens, oficialul saudit a amintit așteptarea rezultatelor raportului realizat de comisia Națiunilor Unite însărcinată de evaluarea responsabilității atacului.

Discursul adoptat de Adel al-Jubeir sugerează faptul că Arabia Saudită continuă presiunile asupra Statelor Unite pentru a nu limita răspunsul acestora la acțiunile Iranului, în termeni de creștere a sancțiunilor economice, și pentru a crește numărul de trupe însărcinate cu apărarea rafinăriilor saudite.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele