ASF: Schimbările climatice au efecte asupra bunurilor, dar și asupra oamenilor

10
2 minute de lectură

Schimbările climatice au efecte atât asupra bunurilor cât și asupra oamenilor, iar asigurătorii se confruntă, în prezent, cu provocarea diversificării produselor pentru a se asigura că sunt acceptați de mediul căruia se adresează, a declarat, marți, Cristian Roșu de la ASF, informează MEDIAFAX.

„Vedem schimbările climatice, iar urmările lor au un impact cel puțin pe termen scurt. Din punctul de vedere al asigurătorilor, ne gândim cu ce contribuim în acest context amplu, astfel încât impactul în economie să fie sustenabil, iar efectul produs de schimbările climatice să fie unul redus? Asigurarea este o cumpărare a posibilității de a-ți acoperi o pagubă care s-a produs în urma unui risc. Schimbările climatice au efecte atât asupra bunurilor, cît și asupra oamenilor. Riscurile noastre avute în vedere sunt riscuri generale, rezolvate prin asigurarea generală, dar și riscurile asupra oamenilor, rezolvate prin asigurarea de viață sau asigurarea de sănătate, cea din urmă fiind cea mai importantă. Asiguratorii întâmpină un challenge în diversificarea produselor pentru a se asigura că vor reuși să fie acceptați de mediul căruia se adresează”, a explicat vicepreşedintele Sectorului Asigurări – Reasigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, la un eveniment de profil.

Oficialul ASF a menționat că asigurătorii se ocupă și de asigurările agricole, care acoperă atât zona de cultură a plantelor, cât și de zootehnie, ambele categorii putând fi afectate de schimbările climatice.

„Ne ocupăm și de asigurările agricole care acoperă atât partea de cultură cât și cea de zootehnie. Cu ajutorul ministerului Agriculturii, am obținut subvenții asupra primelor de asigurare pentru care fermierii ne plătesc, în vederea asigurării culturilor. A acoperi o rată de 10 mii sau 20 mii de euro în 10 sau 20 de euro pe an, nu e o sumă importantă, cum sunt cele în cazul în care dezastrele se întâmplă”, a mai spus Roșu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele