Asfaltări pentru coloanele oficiale

29
2 minute de lectură

Braşovul va găzdui, în perioada 8-9 aprilie 2019, Reuniunea Directorilor în domeniul Biodiversităţii, la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

„Reuniunea face parte din agenda pregătită de România, care deţine în această perioadă preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Invitaţii vor veni la Braşov în 7 aprilie şi vor pleca în 10 aprilie. Este posibil ca statele participante să fie reprezentate la nivel de miniştri ai mediului. Vor exista reuniuni la Braşov, dar vor fi şi deplasări la Bran şi în zona Parcului Naţional Piatra Craiului. I-am convocat săptămâna viitoare pe toţi şefii instituţiilor responsabile cu buna desfăşurare a reuniunii, pentru a pune la punct toate detaliile”, declara recent prefectul judeţului Brașov, Marian Rasaliu.

Pentru ca lucrurile să se desfășoare în cele mai bune condiții ar trebui însă, ca DN73 (Brașov-Câmpulung Mușcel-Pitești) să fie reasfaltat, în condițiile în care drumul național este în şantier de peste doi ani și este plin de gropi, fiind unul dintre cele mai proaste drumuri naționale din județ, în ciuda faptului că face legătura cu zone turistice importante precum zona Bran-Moeciu sau Parcul Național Piatra Craiului. „Mai trebuie turnat un strat de câţiva centimetri de asfalt şi sper ca până în 5 sau 6 aprilie să fie încheiate aceste lucrări. Dacă nu, vom alege un traseu alternativ”, explica prefectul județului Brașov.

Rasaliu a solicitat să se facă și o igienizare a drumurilor şi căilor ferate, în special în zonele Predeal, Cristian, Râşnov, Zărneşti, Braşov. „Aceste zone vor trebui să arate ireproşabil”, declara Rasaliu.

Invitaţii la reuniune vor ateriza la Bucureşti şi Sibiu, și vor ajunge la Braşov pe căile rutiere de acces.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele