Au fost aprobate condițiile pentru programul Prima Mașină

61
2 minute de lectură

Guvernul a aprobat modificările și completările aduse de Ministerul Finanțelor Publice, programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi (Prima mașină), prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.66/2014.

”Programul facilitează persoanelor fizice achiziționarea unui autoturism nou prin contractarea de credite garantate 50% de către stat pentru maximum 5 ani, chiar dacă au mai deținut un autoturism. Ecobonusurile şi ecotichetele acordate în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus sunt acceptate pentru achitarea avansului minim obligatoriu,” arată un comunicat de presă al Finanțelor.

Prin programul Prima Mașină se pot cumpăra autovehicule noi, cu motor clasic, cu ardere internă, dacă se achită un avans de minim 5% din prețul de achiziție de maximum 50.000 lei, fără TVA.

De asemenea, doritorii pot achiziționa prin acest program autovehicule noi hibrid, cu cel puțin două convertoare de energie diferite și două sisteme de stocare de energie montate pe vehicul pentru a-i asigura propulsia, dacă achită un avans de minim 25% din prețul de achiziție de maximum 100.000 lei, fără TVA.

În cazul autovehiculelor electrice hibride noi sau complet electrice noi, programul acoperă achiziții de până la 150.000 lei, fără TVA cu un avans minim de 30%, iar autovehiculul trebuie să preia energie din două surse: un combustibil consumabil și un dispozitiv de stocare a energiei electrice alimentat de o sursă de alimentare externă plug-in (în cazul autovehiculelor electrice hibride noi) sau să fie dotate cu motor electric alimentat cu energie furnizată de baterii reîncărcabile alimentate de o sursă externă de energie electrică (în cazul unuia complet electric).

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele