Autobuze cu persoane evacuate din China, atacate de protestatari în Ucraina

57
1 minut de lectură
Volodimir Zelenski (prim-plan). Sursa: Facebook

​În oraşul ucrainean Novi Sanjari din centrul ţării, şase autobuze care transportau cetăţeni ucraineni şi străini, evacuaţi din China din cauza epidemiei de coronavirus, au fost atacate de zeci de persoane convinse să acționeze de un e-mail cu informaţii false, transmis în numele Ministerului Sănătăţii, potrivit BBC.

Protestatarii se temeau că, dacă unele dintre persoanele repatriate sunt infectate, acestea ar putea răspândi virusul în localitatea lor. Oamenii au aruncat cu pietre către autobuze şi au dat foc unor obiecte pentru a bloca drumul.

Preşedintele ţării, Volodimir Zelenski, a reacţionat şi le-a cerut oamenilor să dea dovadă de empatie şi solidaritate şi să nu uite că „suntem cu toţii oameni”.

Serviciul Ucrainean de Securitate (SSU) a anunţat că un e-mail cu informaţii false, care a fost trimis în numele Ministerului Sănătăţii de la Kiev, ar sta în spatele acţiunilor protestatarilor. Potrivit e-mail-ului, mai multe dintre persoanele evacuate ar fi fost deja infectate în mod cert cu COVID-19, informaţie neconfirmată de autorităţi.

La bordul celor şase autobuze se aflau 45 de ucraineni şi 27 de cetăţeni străini. Aceştia vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele