Autoritatea Palestiniană rupe relațiile diplomatice cu Statele Unite și Israel

18
1 minut de lectură
În 2017, liderul palestinian Mahmoud Abbas s-a întâlnit la Casa Albă cu președintele Donald Trump. (Foto: White House/Shealah Craighead)

Sâmbătă, președintele palestinian, Mahmoud Abbas, a declarat că Autoritatea Palestiniană a decis încetarea relațiilor diplomatice cu Statele Unite și cu Israelul, în contextul planului de pace prezentat de președintele american Donald Trump, informează Reuters.

Declarația lui Abbas a fost făcută la Cairo, unde liderul palestinian se află pentru a discuta cu reprezentanții Ligii Arabe, organizație care s-a opus planului propus de Trump.

Planul lui Trump, sprijinit de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, propune crearea unui stat palestinian demilitarizat care să excludă coloniile israeliene din Cisiordania.

„Am informat partea israeliană (…) că nu vor mai exista deloc relații cu ei și cu Statele Unite, inclusiv în domeniul securității”, a declarat Abbas.

Acesta a adăugat că a refuzat să discute la telefon cu Donald Trump, dar a refuzat și să primească o copie a planului propus de acesta.

„Trump mi-a cerut să vorbesc cu el la telefon, dar l-am refuzat, iar el mi-a spus că vrea să îmi trimită o scrisoare, dar am refuzat și acest lucru”, a mai spus liderul palestinian. El a reiterat că respinge complet planul lui Trump. „Nu vreau să rămână în istoria mea personală faptul că aș fi vândut Ierusalimul”, a spus el.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele