Avertisment după decizia CCR. „Orban să-și dea demisia!”

79
1 minut de lectură
Sursa: gov.ro

Înainte de ședința de miercuri a Parlamentului, convocat în sesiune extraordinară pentru angajarea răspunderii de către Guvern pe legea referitoare la alegerea primarilor în două tururi, președintele Camerei Deputaților l-a atenționat pe premierul Ludovic Orban că practica la care recurge este un abuz de democrație.

„CCR a arătat clar astăzi că practica Guvernului Orban de angajare a răspunderii pe legi care sunt în dezbatere parlamentară este neconstituțională și antidemocratică.

Îi cer public premierului Orban să retragă de îndată proiectul angajării răspunderii pe modificarea legislației electorale!

Dacă Orban nu ar fi laș, ar recunoaște că practica asumărilor este un abuz de democrație și-ar da demisia!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Reacția liderului interimar al PSD vine după ce, Curtea Constituţională a României a admis sesizarea asupra proiectului referitor la Institutul Naţional al Magistraturii pentru care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea în Parlament.

În sesizarea de neconstituţionalitate depusă de PSD, prin Decizia nr. 1.557 din 3 noiembrie 2010, Curtea Constituţională a statuat că la modalitatea simplificată de legiferare prin angajarea răspunderii se poate ajunge in extremis, atunci când adoptarea proiectului de lege în procedură obişnuită sau în procedură de urgenţă nu mai este posibilă.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele