Avocat: Starea sănătății lui Julian Assange este precară

19
2 minute de lectură

Avocatul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a declarat că acesta nu a putut da declarații joi în cadrul unui termen al procesului său privind cererea Statelor Unite de extrădare deoarece „nu se simte foarte bine“, informează Mediafax.

Assange, în vârstă de 47 de ani, trebuia să dea declarații joi în instanță prin intermediul unui apel video. Fondatorul WikiLeaks se află într-un penitenciar din Marea Britanie, după ce a fost condamnat la 50 de săptămâni de închisoare pentru că nu a respectat condițiile eliberării pe cauțiune, iar apărătorii acestuia încearcă să convingă judecătorii britanici să nu aprobe cererea autorităților americane de extrădare a sa.

Assange este acuzat de către autoritățile din Statele Unite de spionaj, după ce a dat publicității documente clasificate.

El este căutat și de către autoritățile din Suedia, unde este acuzat de viol, acuzație negată vehement de către acesta.

Reprezentanții WikiLeaks au anunțat prin intermediul unui comunicat că sunt „extrem de îngrijorați“ în legătură cu starea de sănătate a lui Assange. Aceștia au comunicat că fondatorul WikiLeaks primește îngrijiri medicale în penitenciar. Potrivit comunicatului, Assange „a slăbit extrem de mult“. „Nu a fost posibil să purtăm o conversație normală cu el“, se precizează în continuare.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat de autoritățile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care s-a refugiat pe parcursul ultimilor șapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspirație pentru furtul de secrete militare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele