Avocatul fostului președinte Nissan, Carlos Ghosn, s-a retras

25
Foto: Getty Images
1 minut de lectură

Motonari Otsuru, avocatul care conducea apărarea fostului președinte Nissan, Carlos Ghosn (foto), acuzat, între altele, de falsificarea unor rapoarte financiare și de subestimarea sumelor primite drept compensații, s-a retras.

Biroul avocatului, precum și o declarație depusă la tribunal confirmă retragerea lui Otsuru. Motivele deciziei nu sunt cunoscute încă, însă un al doilea avocat al lui Ghosn a ales și el să se retragă simultan cu Otsuru, informează The Guardian.

În mod repetat, fostul președinte al Nissan și Renault și-a susținut nevinovăția. Arestat în noiembrie, la Tokyo, Carlos Ghosn a încercat să-și obțină eliberarea pe cauțiune, angajându-se să nu părăsească Tokyo și să poarte un dispozitiv electronic de localizare.

Otsuru, fost procuror de notorietate din Tokyo, și Ghosn au lăsat impresia că nu se înțeleg asupra strategiei de apărare.

Recent, Ghosn declara că acuzațiile au fost puse la cale de directorii de la Nissan, care s-au opus apropierii tot mai mari dintre Nissan și Renault.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele