Azi, Filarmonica „George Enescu” din București inaugurează stagiunea online

154
1 minut de lectură

Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti se aliniază trendului digital din această perioadă de criză marcată de răspândirea noului coronavirus, anunţând înfiinţarea canalului de YouTube, care poate fi accesat, începând de joi, de la ora 19.00, transmite Mediafax.

Prima înregistrare, difuzată în regim de live streaming pe canalele online (YouTube, site, Facebook), joi seară, va fi cea din 30 noiembrie 2018, din celebra serie “Concertele Centenarului de la Ateneul Român”, care a fost dedicat Centenarului Marii Uniri. Orchestra condusă de Christian Badea a interpretat atunci două Rapsodii de George Enescu, dar şi lucrări de Serghei Rahmaninov şi Georges Bizet.

Pe acest canal, spectatorii vor regăsi în perioada următoare transmisiunile înregistrărilor concertelor simfonice, interviuri cu artiştii oaspeţi din ţară şi din străinătate, reportaje, documentare, conferinţe, evenimente în direct din Sala Mare a Ateneului Român. Înregistrările concertelor simfonice vor rămâne pe canalele online timp de 48 de ore.

Accesul pe canalele online ale Filarmonicii “George Enescu” va fi gratuit pentru toţi iubitorii muzicii, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În contextul pandemiei de COVID-19, numeroase instituţii de profil, precum operele din Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca, au ales să difuzeze spectacole online.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele