Banca Transilvania achiziționează o companie din Republica Moldova

27
2 minute de lectură
Foto: Banca Transilvania/Facebook

Se anunță o nouă achiziție în Republica Moldova de către Banca Transilvania (TLV), care intenționează să achiziționeze întregul capital social al Microinvest, companie din Republica Moldova specializată pe finanțarea microîntreprinderilor, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori București (BVB), preluat de Mediafax.

„Pasul pe care îl facem prin această nouă achiziție arată angajamentul BT de a susține cât mai mulți antreprenori prin dezvoltarea activității de microfinanțare a grupului financiar Banca Transilvania. Este oportunitatea pe care dorim să o valorificăm în favoarea clienților aflați la început de drum. Vom face acest lucru prin combinarea modelului de business pe care îl avem în România la BT Mic, cu cel al Microinvest, precum și prin creșterea sinergiilor cu alte companii ale grupului financiar Banca Transilvania din Republica Moldova – BT Leasing și Victoriabank”, a declarat Omer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania, citat în comunicat.

Microinvest dispune de peste 25.000 de clienți, are aproape 200 de angajați, 13 sucursale și a acordat, până în prezent, peste 30.000 de finanțări.

Actualmente, BT se află în etapa de solicitare a aprobării achiziției de către autoritățile de supraveghere din România și de către alte autorități relevante, conform sursei citate.

În evaluarea și pregătirea acestei tranzacții, Banca Transilvania a colaborat cu case de avocatură și consultanți juridici din România și Republica Moldova, echipa de proiect fiind formată din Filip & Company și Vernon | David și asociații. KPMG și EY au fost, la rândul lor, parteneri în proiect.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele