Bank of China deschide o filială în România la 16 decembrie

84
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

A patra cea mai mare instituție bancară din lume, Bank of China, își va deschide oficial operațiunile în România la 16 decembrie, când va lansa o sucursală la București, informează Mediafax.

Lansarea are loc cu ocazia împlinirii a 70 de ani de relații diplomatice între China și România.

Directorul general al sucursalei urmează să fie bancherul Guo Lixin.

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a anunțat cu ocazia aniversării a 70 de ani de relații bilaterale România – China că Bank of China își va începe operațiunile din România în decembrie. „Înființarea pe teritoriul României de către Bank of China a unei sucursale ce preconizează să desfășoare operațiuni din luna decembrie a acestui an, este rezultatul firesc al acestor evoluții pozitive. Doresc să remarc prezența domnului Guo Lixin, director general al acestei sucursale, căruia îi urez succes în activitate“, a spus Isărescu. În primăvară, Isărescu a făcut o vizită la Beijing unde s-a întâlnit inclusiv cu conducerea Bank of China.

Bank of China a notificat banca națională a României, la începutul acestui an, privitor la intenția de a furniza servicii în mod direct pe teritoriul României.

Bank of China, prima instituție financiară din China care intră pe piața locală, este deținută integral de statul chinez printr-un fond de investiții și este listată pe bursele din Shanghai și Hong Kong. Chinezii sunt prezenți de asemenea în mai multe țări din regiune, între care Ungaria, Austria, Cehia și Polonia.

Sucursala a fost înregistrată încă din octombrie 2019. În toamnă, Agricultural Bank of China, de asemenea una dintre cele mai mari bănci din China, controlată de stat, s-a înregistrat fiscal în România. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele