Barna, mesaj despre virus în tranșeele crizei

16
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Parlamentarii USR vor fi prezenți în Parlament și vor vota pentru investirea cabinetului de criză Orban, a anunțat Dan Barna, președintele URS, într-o postare pe Facebook. Barna și-a intitulat postarea ”Despre virus și prima linie”, sugerând că parlamentarii Uniunii stau în traneșeele crizei Covid-19.

”Cu doar câteva excepții foarte bine justificate parlamentarii USR vor fi prezenți în Parlament la votul de astăzi. Vom vota pentru învestire și o vom face la vedere”, a declarat Barna.

”Întotdeauna când societatea trece printr-o criză, de la război la calamitate sau epidemie, sunt unii dintre membrii ei care sunt și trebuie să fie în prima linie. Oameni care nu pot sta deoparte, oameni care nu au luxul să aleagă să stea feriți, la adăpost. Fie că vorbim despre soldați sau pompieri, fie ca vorbim despre medici și personal de intervenție, fie că vorbim despre cei care fac pâine, îmbuteliază apă, coordonează instituții sau păzesc spitale. Chiar dacă doar unii le suntem recunoscători și îi repectam cu adevărat cu toții spunem, oarecum comod: „asta e meseria lor, trebuie să și-o facă”. Și, de fapt, chiar așa e pentru fiecare dintre noi”, a adăugat președintele USR.

” Astăzi, în mod particular, parlamentarii României trebuie să fie și ei în prima linie. Tot aud de ieri că unii nu ar veni azi să voteze, că poate nu e sigur, că există un risc și că e mai sănătos și mai comod să stăm deoparte. Astăzi, când trebuie să votăm învestirea unui guvern, în plină criză de coronavirus, nu se poate să ne dăm loviți. Pentru că astăzi: „asta e meseria noastră și trebuie să ne-o facem”. Despre asta e cuvântul responsabilitate”, a mai spus Barna.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele