Băsescu: Interesul președintelui e ca Dăncilă să intre în turul doi, iar Barna să rămână în afară

320
2 minute de lectură

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că interesul lui Klaus Iohannis este să intre în turul doi la prezidențiale cu Viorica Dăncilă. El a afirmat că, dacă Iohannis intră în turul doi cu Dan Barna, liderul USR va avea electoratul PSD de partea lui, informează Mediafax.

„Dacă discutăm foarte pragmatic, interesul președintelui Iohannis este ca doamna Dăncilă să intre în turul doi, iar Barna să rămână în afară. Pentru că un Barna intrat în turul doi cu Iohannis, USR va avea electoratul PSD de partea lui. Electoratul USR va merge la Dăncilă în turul doi dacă nu intră Barna. Vor merge să îi plătească lui Iohannis pentru că i-a atacat spre sfârșit de mandat”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul președinte al României a adăugat că, după părerea lui, Dan Barna este mai atractiv pentru electoratul din turul doi, deoarece pare „proaspăt” în politică.

„În momentul de față pare că vom avea un tur doi cu reprezentantul PNL și reprezentantul USR, cu Iohannis și Barna. Pare, dar vom vedea ce evoluții vor fi în PSD, unde este un adevărat spectacol. Personal cred că mai atractiv va fi Dan Barna, pentru că eu îmi pierd vremea și citesc Constituția, legile, deciziile CCR, în timp ce electoratul nu își pierde vremea cu asta. Dacă mai ascultă și crede pe câte un politician, bine, dacă nu… Barna pare un om proaspăt, pare deși nu e, mai are contracte cu statul. Depinde cum va fi tratată în campanie povestea. Depinde cât de tare va apăsa PSD pe accelerație cu poveștile astea”, a subliniat Băsescu.

Întrebat cu cine ar vota în turul doi la alegerile prezidențiale, Traian Băsescu a răspuns: „Nu aș vota cu Dan Barna.. Nu știu dacă aș vota acum cu Iohannis după ce am văzut cum se comportă grupul lor la PE. Cu Dan Barna mi-ar fi greu să votez pentru că nimic nu e cert la ei. Nu îi puteți defini politic”.

El a susținut, de asemenea, că este exclus să voteze cu PSD: „ Exclus. Mi s-ar uscă mână dacă aș vota PSD”, a mai spus fostul președinte.

[adrotate group="1"]

1 COMENTARIU

  1. Domnul ex președinte ar trebui să schimbe marca de whiskey! Ce consumă acum îl face sa-și piardă coerența și să tragă concluzii complet eronate, dacă nu sunt enunțate așa în mod intenționat! Un votant USR n-ar vota niciodată un candidat PSD, și bănuiesc că și reciproca este valabilă. Un votant PSD ar vota mai repede cu candidatul peneleului, ținând cont că struțocămila numită USL este vie încă în mintea multor pesediști și peneliști!
    Johannis președinte, ar fi dispus, așa cum a demonstrat de multe ori în acest mandat, să facă pesedeului concesii pe care Dan Barna președinte, nu le-ar accepta niciodată! De aici vine și teama vechilor politicieni. Ei între ei s-ar înțelege, dar cu useriștii nu, deoarece aceștia vor să promoveze un alt fel de politică! 😏

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele