Băsescu: România a fost decredibilizată, fiind în pragul aplicării Articolului 7

71
3 minute de lectură

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, vineri, că liderii coaliției au dus România la cel mai scăzut nivel de credibilitate și că există pericolul activării articolului 7. El a afirmat că oricâte deficiențe ar avea întrebările, românii trebuie să voteze cu „da” la referendumul pe justiție, potrivit Mediafax.

„Românii au şansa să demonstreze că sunt deasupra vremurilor. Există momente, ce-i drept foarte rare, când popoarele trebuie să fie deasupra elitelor politice pentru a-şi salva ţara. Din păcate, alianţa PSD-ALDE-UDMR a adus ţara la cel mai scăzut nivel de credibilitate de la intrarea în Uniunea Europeană şi până acum. Cu o guvernare orientată strict pe salvarea lui Dragnea şi a acoliţilor săi infractori, România a fost decredibilizată, fiind în pragul aplicării Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona, ca semnal puternic pentru alterarea valorilor statului de drept, prin decizii destinate a pune Justiţia sub controlul guvernanţilor”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

El a adăugat că, deși întrebările pentru referendum nu sunt „cele mai clare”, românii trebuie să voteze cu „da” la referendumul din 26 mai.

„Este drept, întrebările pentru referendum nu sunt nici cele mai inspirate şi nici cele mai clare, dar participarea la acest referendum este vitală pentru re-credibilizarea României. O bună participare care să ducă la validarea referendumului ar fi semnalul dar şi garanţia că România nu va abandona principiile statului de drept şi că Justiţia va rămâne independentă. Dragnea, Tăriceanu şi Kelemen Hunor trebuie să primească fără menajamente, direct de la români, mesajul de respingere a unei politici făcute în favoarea unor găşti corupte şi nu în favoarea românilor aşa cum au jurat la investire. Până la urmă, oricâte deficienţe ar fi în formularea întrebărilor, în mod categoric, tot merită un DA. Românii pot demonstra că sunt deasupra vremurilor şi nu sub vremuri!”, a mai spus Băsescu.

Foto Facebook

Klaus Iohannis a semnat joi decretul de organizare a referedumului din 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Întrebările sunt:

„1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele