Bilanțul morților în atacurile din Sri Lanka a scăzut cu peste 100

60
1 minut de lectură

Ministerul Sănătății din Sri Lanka a revenit ieri asupra numărului de morți în atentatele coordonate din duminica Paștelui catolic, coborând bilanțul la 253 de morți. Noua cifră este cu peste 100 mai puțin decât bilanțul precedent care menționa 359 de morți.

În plus, cel mai recent bilanț înregistrat de Ministerul Sănătății a fost de 290 și nu 359, așa cum a raportat presa locală, se arată într-un comunicat al Ministerului de la Colombo, informează CNN.

„Unele dintre cadavre sunt foarte grav afectate în acest tip de explozii și este posibil ca unele dintre ele să fie distruse aproape complet sau fragmentate, făcând identificarea extrem de complicată. Din acest motiv, stabilirea unui bilanț exact este dificilă“, precizează comunicatul.

Atentatele produse în timpul Paștelui catolic au fost comise de atentatori sinucigași jihadiști care au detonat încărcături explozive pe care le aveau asupra lor în trei biserici și patru hoteluri.

O anchetă internațională de proporții a fost lansată, în investigație fiind implicate agenții din șase țări, între care Scotland Yard din Marea Britanie și FBI din Statele Unite. De asemenea, poliția locală este asistată în anchetă de Interpol.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele