Binecuvântări cu piața închisă

27
2 minute de lectură

Piața Sf. Petru de la Vatican este, în mod normal, asaltată de zeci de mii de vizitatori care speră să-l vadă pe Papa Francisc. Însă duminică, pentru a doua oară consecutiv, piața a fost complet goală, în condițiile în care întreaga Italie contină să fie complet blocată din cauza coronavirusului.

Papa Francisc a transmis cu piața închisă mesajul de binecuvântare, din Biblioteca Apostolică, relatează CNN.

„În această situație provocată de pandemie, în care suntem mai mult sau mai puțin izolați, suntem invitați să redescoperim și să aprofundăm valoarea comuniunii care-i unește pe toți membrii Bisericii“, a spus Francisc, în intervenția televizată de Vatican News.

Papa a lăudat personalul medical și voluntarii care îi ajută pe bătrâni, săraci și pe cei fără locuințe.

După intervenție, Suveranul Pontif a părăsit Vaticanul și a vizitat două biserici pentru a se ruga. În pofida sfaturilor serviciilor de sănătate care au cerut populației să stea acasă pentru a evita răspândirea coronavirusului, Francisc a mers pe jos, pe un segment scurt al unei străzi, „într-un gest simbolic de pelerinaj“, pentru a vizita o biserică unde se află o cruce de lemn ce a fost purtată pe străzile Romei în 1522, când orașul a fost lovit de o epidemie, a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Suveranul a vizitat biserica Santa Maria Maggiore și s-a rugat pentru sfârșitul pandemiei, a precizat sursa citată. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele