Biserică din București, închisă, după ce doi preoți au fost infectați cu coronavirus

148
1 minut de lectură
Sursa foto: Wikipedia

Șase cazuri de Covid-19 au fost înregistrate la Biserica Sf. Dumitru din Capitală. Printre cei infectaţi sunt doi preoţi, doi diaconi, un cântăreţ şi o angajată a bisericii.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat, că toate cele 6 persoane infectate cu Covid-19 sunt internate în spital, sub supraveghere medicală, transmite Mediafax.

Vasile Bănescu, a declarat că a fost făcută deja ancheta epidemiologică şi că toţi clericii de la acea parohie sunt acum în izolare la domiciliu.

„Este vorba despre biserica parohiei Sf. Dumitru Colentina, unde iniţial a fost depistat pozitiv cântăreţul bisericesc. Ancheta epidemiologică declanşată imediat a dus la izolarea şi testarea tuturor clericilor de la această parohie şi a doamnei de la lumânări. Ulterior au fost depistaţi pozitiv toţi cei testaţi: doamna de la lumânări, doi preoţi şi doi diaconi. Arhiepiscopia a luat prompt toate măsurile care se impuneau”, a spus Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR a precizat că biserica şi curtea acesteia au fost dezinfectate de mai multe ori.

„Ultima slujbă la care au mai participat credincioşi, duminica trecută, a fost ţinută afară şi a fost oficiată de un preot nou desemnat pentru această parohie”, a adăugat Vasile Bănescu.

[adrotate group="1"]

1 COMENTARIU

  1. Aveți imaginea de la o alta biserica decât cea unde s-a întâmplat contagiunea. In poza e Sf Dumitru C Vechi, incidentul medical s a petrecut in biserica Sf Dumitru Colentina.?Fiți mai specialiști și mai corecti.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele