Boeing a finalizat modificările de software pentru 737 MAX

14
1 minut de lectură

Compania Boeing a finalizat modificările de software pentru seria de aparate 737 MAX, după două accidente ce au dus la anularea tuturor zborurilor cu acest model.

Compania americană a anunțat că a efectuat 207 zboruri de test cu 737 MAX, după actualizarea de software. Boeing a precizat că va furniza Administrației Federale a Aviației (FAA) date cu privire la modul cum piloții interacționează cu dispozitivele de control și afișajele în diferite scenarii.

FAA se așteaptă ca Boeing să pună la dispoziție săptămâna viitoare actualizările în vederea certificării.

În martie, un zbor al Ethiopian Airlines s-a prăbușit provocând moartea tuturor celor 157 de persoane aflate la bord. În octombrie, un alt avion 737 MAX, de această dată al companiei indoneziene Lion Air, s-a prăbușit provocând moartea celor 189 de persoane aflate la bord.

Ambele accidente au fost provocate de tehnologia MCAS (Manoeuvring Characteristics Augmentation System) instalată pe 737 MAX pentru a corecta tendința aparatului de a-și modifica unghiul de atac în zbor.

Potrivit Boeing, după predarea informațiilor cu privire la modul cum piloții vor interacționa cu sistemul actualizat, FAA va programa un zbor de test și vor fi predate ultimele documente pentru certificare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele