Boeing și Porsche proiectează împreună o mașină zburătoare electrică

63
2 minute de lectură
Foto: Boeing

Gigantul aerospațial american Boeing și fabricantul german de autoturisme sport Porsche au anunțat că vor intra într-un parteneriat pentru a „explora piața urbană a mobilității aeriene și extinderea traficului urban în spațiul aerian“, prin intermediul „unui vehicul în totalitate electric cu decolare și aterizare verticală“.

Cu alte cuvinte, cele două companii vor să proiecteze un autoturism electric zburător.

Anunțul nu a inclus alte detalii cu privire la bugetul proiectului sau la alte resurse ce ar urma să fie investite.

Compania deținătoare a Porsche, Volkswagen AG, este cel mai mare fabricant auto din lume. Gigantul auto și-a anunțat intenția de a intra în forță pe piața autoturismelor electrice, stabilindu-și ca țintă fabricarea a 22 de milioane de mașini electrice sub toate brandurile sale, pe parcursul următorilor zece ani.

„Combinăm forțele a două companii cu rol de lideri mondiali pentru a ne adresa unui potențial segment esențial al pieței viitorului“, a spus Detlev von Platen, membru al consiliului de administrație al Porsche. „Pe termen lung, acest lucru înseamnă trecerea la a treia dimensiune“, a precizat el.

În 2018, veniturile Boeing au depășit 100 de miliarde pentru prima oară, însă vânzările vor fi mult mai mici anul acesta, din cauza blocării la sol a flotei comerciale mondiale de 737 MAX, cel mai bine vândut avion al companiei, în urma a două accidente aeriene soldate cu 346 de morți. Boeing a prezentat deja prototipul unei mașini zburătoare electrice cu autopilot, la începutul acestui an. ■

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele