Boris Johnson dezvăluie ultima variantă de acord pentru Brexit

46
2 minute de lectură

Prim-ministrul Boris Johnson va propune, miercuri, varianta finală a acordului pentru Brexit și va susține ieșirea Marii Britanii din Blocului comunitar pe 31 octombrie, cu sau fără obținerea, din partea UE, a unui vot pozitiv asupra variantei de acord, relatează site-ul agenției Reuters, citat de MEDIAFAX.

Boris Johnson va comunica, în încheierea conferinței anuale a Partidului Conservator, persistența abordării sale ferme în raport cu Brexit, programat pe 31 octombrie, și va oferi primele detalii legate de ceea ce va numi „un compromis drept și rezonabil”, indică fragmente din discursul premierului, publicate de Biroul său.

Prim-ministrul britanic va informa oficialii partidului, în cadrul conferinței de miercuri, că urmează să transmită liderilor europeni propunerile sale privind acordul Brexit, o încercare de a asigura ieșirea ordonată a Marii Britanii din UE și de a evita consecințele nefaste ale unui proces Brexit fără acord.

„Prietenii mei, mi-e teamă că după trei ani jumătate oamenii încep să se simtă trași în piept. Ei încep să suspecteze că sunrt forțe în această țară care pur și simplu nu vor să realizeze Brexit-ul”, va declara premierul britanic, conform fragmentelor din discursul acestuia.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele