UPDATE Boris Johnson confirmă cererea de suspendare a Parlamentului

86
2 minute de lectură

UPDATE Prim-ministrul britanic Boris Johnson a confirmat miercuri că i-a cerut Reginei Elizabeth a II-a să suspende Parlamentul, începând cu jumătatea lunii septembrie, până la jumătatea lunii octombrie, relatează Dpa, citată de Mediafax.

„În această dimineață am vorbit cu Majestatea Sa Regina pentru a-i cere să oprească sesiunea parlamentară curentă în a doua săptămână a lunii septembrie, înaintea începerii celei de-a doua sesiuni parlamentare în data de 14 octombrie”, le-a transmis Boris Johnson parlamentarilor britanici prin intermediul unei scrisori.

Decizia lui Boris Johnson reprezintă un efort de a opri eforturile parlamentarilor de blocare a unui Brexit fără Acord.


Premierul britanic, Boris Johnson, i-ar putea cere Reginei Elizabeth a II-a să suspende Parlamentul, pentru a nu bloca planul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, conform BBC și Reuters.

„Am înțeles că Regina ar putea fi rugată să suspende Parlamentul astăzi. Ea este în Balmoral. Am o singură sursă. Neconfirmată“, a transmis Nick Robinson, jurnalist BBC, prin intermediul unei postări publicate pe Twitter.

Boris Johnson a refuzat să excludă ideea suspendării Parlamentului, pentru a lăsa Guvernului toate opțiunile posibile pentru realizarea Brexit.

Suspendarea Parlamentului ar urma să aibă loc în data de 10 septembrie, ceea ce înseamnă că parlamentarii nu vor mai avea timp să adopte decizii care ar împiedica ieșirea din UE la finalul lunii octombrie.

Dominic Grieve, un critic al Brexit, a transmis că decizia este „un act scandalos“ și a avertizat că ar putea duce la o moțiune de cenzură împotriva lui Boris Johnson.

O sursă guvernamentală, citată de BBC, a apărat decizia: „Este momentul ca un nou Guvern și noi parlamentari să decidă planul pentru Marea Britanie după ieșirea din Uniunea Europeană“.

Conform BBC, puțini miniștri erau la curent cu dorința Guvernului de a suspenda Parlamentul.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele