Boris Johnson și-a lansat campania pentru funcția de premier al Marii Britanii

30
1 minut de lectură

Boris Johnson și-a lansat miercuri campania pentru a deveni succesorul Theresei May, luându-și angajamentul de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană la 31 octombrie. Johnson a transmis un avertisment partidului său, spunând că „întârzierea inseamnă înfrângere“, informează Mediafax.

Favorit pentru funcția de premier la aproape trei ani de când a condus campania oficială a Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, Boris Johnson a lăudat forța economiei britanice și a promis să livreze Brexit până la 31 octombrie și să răspundă îngrijorărilor cu care se confruntă populația.

„După trei ani și două termene ratate, trebuie să părăsim UE la 31 octombrie“, a spus el în timp ce mulțimea aflată în fața Academiei Regale de Inginerie din centrul Londrei îl huiduia.

„Nu intenționez să obțin un rezultat negativ“, a declarat Johnson, fost ministru de Externe în vârstă de 54 de ani și fost primar al Londrei.

„Nu cred că vom ajunge la așa ceva, dar este responsabil să ne pregătim în mod ferm și serios pentru un Brexit fără acord. Într-adevăr, este surprinzător faptul că oricine ar putea sugera eliminarea acestui instrument vital în negociere“, a comentat el.

Johnson a câștigat susținere în cadrul partidului său pretinzând că numai el poate salva conservatorii, care au fost sancționați în recentele alegeri, în contextul eșecului de a asigura Brexit la timp.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele