BREAKING Magistrații Înaltei Curți reacționează după eliminarea pensiilor speciale

202
2 minute de lectură
Foto: Pixabay

Magistrații Curții Supreme vor ataca la CCR legea privind eliminarea pensiilor speciale, votată marți în Camera Deputaților, for decizional, au precizat surse politice pentru Reporter Global.

Deputații USR, spre deosebire de liberali și social-democrați, nu s-au arătat foarte entuziasmați de succesul clamat de politicieni.

„Până la intrarea USR în Parlament, nimeni nu vorbea despre eliminarea pensiilor speciale. Din contră, partidele adăugau noi și noi categorii de pensionari speciali.

Astăzi, după trei ani de luptă a parlamentarilor USR, s-a votat un proiect de eliminare a pensiilor speciale. Din păcate, acest proiect are probleme de constituționalitate, pe care USR a încercat să le rezolve, dar celelalte partide s-au opus.

Dacă acest proiect nu trece de CCR, PSD si PNL trebuie să raspundă. Noi am avertizat din timp ca aceste probleme există și am și propus soluții. N-au vrut să asculte.

Avem soluții și pentru situația în care proiectul se blochează în CCR. Parlamentarii USR au pregătit un pachet de legi perfect constituțional care să rezolve o dată pentru totdeauna această problem”, au anunțat politicienii USR.

Președintele USR spune că modalitatea în care s-a votat eliminarea acestor pensii lasă niște semne de îndoială asupra eficienței acestui demers. „Știe toată societatea din România că acest proiect în care PSD și PNL s-au întrecut în a-și aduce acuze cine le-a creat și cine le-a susținut are probleme de constituționalitate. Am încercat să prezentăm niște amendamente care ar fi eliminat în foarte mare măsură aceste probleme. Nici măcar nu ni s-a permis prezentarea acestor amendamente sub un artificiu de procedură, că n-am fi apucat să spunem în prima parte a ședinței”, a declarat Dan Barna. Deputatul a precizat că a votat acest proiect, dar că actul normativ va fi atacat sigur la CCR. USR are pregătit avem pregătit un pachet de proiecte de lege prin care „să venim cu inițiative foarte clare prin care aceste pensii să poată fi și în mod real, nu doar declarativ populist, eliminate”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele