Bursa de Valori București din nou pe plus după primele două luni ale anului

26
2 minute de lectură

Declarațiile publice ale decidenților politici, care au susținut că vor reconsidera unele prevederi ale OUG 114/2018 (care anul trecut a determinat scăderea abruptă a pieței de capital românești) au dat încredere investitoriilor de pe bursa locală, indicele BET înregistrând o crestere de 10% în februarie, comparativ cu luna precedentă și de 4%, comparativ cu sfârșitul anului trecut.

Bursa de Valori București (BVB) a terminat cea de-a doua lună din acest an cu toți indicii pe plus, situație care se poziționează la 180 de grade față de prima luna din 2019, când aproape toți indicii erau în teritoriu negativ. Astfel, la finalul lunii februarie, indicele BET, principalul indice al pietei de capital românești a înregistrat un avans de peste 10% față de sfarșitul lunii ianuarie, fapt întâlnit și în cazul indicelui BET-TR care include și dividendele oferite de companiile din BET.

Comparativ cu finalul anului, BET si BET-TR au înregistrat fiecare un avans de 4%, anulând astfel evoluțiile negative înregistrate de piața decapital românească în prima lună a anului. Cea mai mare crestere a fost înregistrată de indicele BET-NG, care include companiile din sectorul energetic si al utilităților, unde majorarea a fost de 9,5%, urmare și a faptului că au existat voci puternice chiar în coaliție (în special din partea ALDE) care au cerut reconsiderarea prevederilor OUG 114/2018, referitoare la companiile din energie.

”Piața a reacționat și după ce BVB împreună cu partenerul strategic MedLife și partenerii instituționali Romanian Business Leaders, AmCham Romania, Coaliția pentru Dezvoltarea României, au organizat prima ediție a Summitului Internațional dedicat pieței românești de capital,” se menționează într-un recent comunicat de presă al BVB.

”Piața locală de capital are un potențial important neatins, iar proiectele principale ale Bursei vor fi direcționate către materializarea acestui potențial, principalele două direcții fiind dezvoltarea comunității locale de investitori și dezvoltarea infrastructurii pieței de capital. Însă, pentru a avea rezultate, trebuie să acționăm într-un cadru legislativ clar și stabil, care să stimuleze dezvoltarea pieței, situație pe care speram să o atingem cât mai curând,” declara Adrian Tănase, CEO al BVB.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele