Buzatu: Cauzele netratate la timp au dus la succesul moțiunii

83
3 minute de lectură
Dumitru Buzatu, PSD Vaslui

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spune că moțiunea a avut succes pentru că PSD nu a gestionat bine majoritatea parlamentară. La succes au contribuit și persoanele „tari de caracter” care nu au rezistat propunerilor. „Cauzele netratate la timp au dus la succesul moțiunii”, susține Buzatu.

Președintele PSD Vaslui, Vasile Buzatu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că succesul moțiunii prin care Guvernul Dăncilă a fost demis s-a datorat, printre altele, și anumitor deficiențe în gestionarea majorității parlamentare.

„E un moment în care anumite deficiențe în gestionarea majorității parlamentare pe care a avut-o PSD a condus la succesul acestei moțiuni. Sigur, moțiunea e un act singular, care o consecință majoră, aceea a căderii Guvernului, asta înseamnă că și programele pe care acest guvern le-a inițiat vor fi evident stopate, pentru că eu nu cred că un guvern al opoziției va urma programul PSD. În aceste condiții vom vedea ce anume se va întâmpla, probabil că investițiile în infrastructură vor fi stopate, probabil că se va proceda la reducerea cheltuielilor, poate și a salariilor, mai departe vom vedea cum vor fi direcționate fondurile bugetare pentru anul următor”, a declarat Vasile Buzatu.

Liderul PSD Vaslui crede că au fost mai multe cauze care au dus la succesul moțiunii, care „nu au fost tratate la timp”.

„Cauzalitatea este foarte complexă. Am vorbit despre o anumită gestionare deficitară a majorități parlamentare, dar în același timp trebuie să spun ca una dintre cauze a fost întocmirea listei și plasarea unor persoane care s-au dovedit a fi foarte <tari> de caracter și care nu au rezistat la propunerile acelora care le-au sugerat că ar fi bine să părăsească majoritatea parlamentară. Asta e o altă cauză. Sigur, dacă vom inventaria lucrurile acestea s-ar putea să găsim mai multe cauze, care, netratate la timp, au condus la acest rezultat”, a spus liderul PSD Vaslui.

El crede că una dintre greșelile făcute de PSD a fost cea care a vizat raporturile cu ALDE.

„Poate că greșeala cea mai evidentă a fost cea legată de raporturile cu cei din majoritate, cu cei din ALDE, cu partidul domnului Tăriceanu. Sigur, nu cunosc detaliile sau mobilurile care au dus la luarea hotărârii de către domnul Tăriceanu de a ieși din majoritatea parlamentară, dar aici sunt sigur că există foarte multă subiectivitate. Pentru că în ceea ce privește programul economic și politic al majorității a fost dus la îndeplinire, într-o proporție covârșitoare. Au existat foarte multe lucruri bune de care au beneficiat cetățenii în această guvernare și evident eu mă gândesc că nu o sa treacă șase luni de zile și toți acei care se bucură azi de succesul moțiunii vor avea multe de regretat”, a mai spus Vasile Buzatu.

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 238 de voturi pentru, 4 împotrivă.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele