Camera Comunelor exclude posibilitatea ieşirii Marii Britanii din UE fără acord Brexit

47
1 minut de lectură

Camera Comunelor a aprobat ieri, în formă definitivă, proiectul care exclude posibilitatea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit, cu amendamentul „în orice circumstanţe“.

Theresa May ceruse iniţial un vot al Camerei Comunelor asupra unui proiect de lege de fond, cu valoare de recomandare, care prevede excluderea posibilităţii ieşirii din Uniunea Europeană fără un acord Brexit, dar nu în orice situaţie. Însă Camera Comunelor a aprobat un amendament care prevede „excluderea posibilităţii ieşirii Marii Britanii din UE fără acord Brexit în orice circumstanţe“.

Forma modificată a proiectului – prin care se exclude posibilitatea producerii Brexit fără acord în orice situaţie – a fost aprobată cu un raport de voturi de 321 la 278.

Adoptarea amendamentului o plasează pe Theresa May într-o situaţie foarte delicată, fiind practic obligată să obţină aprobarea Acordului Brexit, care a fost deja respins de două ori, sau o decizie a Uniunii Europene de amânare a ieşirii Marii Britanii.

În aceeaşi sesiune, deputaţii britanici au respins un amendament care ar fi recomandat Guvernului prelungirea negocierilor cu UE până la 22 mai şi o etapă de tranziţie, fără garanţiile privind frontiera irlandeză. Amendamentul a fost respins cu un raport de voturi de 374 la 164.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele