Canada va interzice plasticul de unică folosință din 2021

35
1 minut de lectură

Canada va interzice plasticul „nociv“ de unică folosință din 2021 în încercarea de a reduce poluarea oceanelor, a anunțat premierul canadian, Justin Trudeau, relatează BBC.

Inițiativa este modelată după legislația similară aprobată anul trecut de Uniunea Europeană și alte state.

De asemenea, Canada va stabili anumite obiective pentru companiile care fabrică sau vând obiecte din plastic, pentru a le responsabiliza în ceea ce privește propriile deșeuri.

În prezent, mai puțin de 10% din plasticul folosit în Canada este reciclat iar poluarea cu plastic constitue o „provocare globală“, a subliniat Trudeau.

În mai, Națiunile Unite au anunțat că 180 de țări au ajuns la o înțelegere pentru a reduce cantitatea de plastic care ajunge în oceane, unde poate afecta grav animalele acvatice.

Guvernul canadian nu a decis care vor fi produsele vizate, însă cel mai probabil legislația se va referi la pungi de plastic, paie, tacâmuri de unică folosință, farfurii etc.

Aproximativ trei milioane de tone de deșeuri din plastic sunt produse anual în Canada.

„Ca părinți, suntem în situația în care ne ducem copiii la plajă și trebuie să căutăm o bucată de nisip fără paie, polistiren sau sticle. Aceasta este o problemă pe care va trebui să o rezolvăm cumva“, a comentat premierul canadian.

În octombrie 2018, Uniunea Europeană a votat în favoarea interzicerii totale a unei serii de produse din plastic de unică folosință. Uniunea speră să implementeze noua legislație în toate statele membre începând cu 2021.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele