Canadian condamnat la moarte în China

46
1 minut de lectură

Un cetățean canadian a fost condamnat ieri la moarte, în China, sub acuzația de trafic cu droguri, sentință ce ar putea tensiona și mai mult relațiile dintre Otawa și Beijing, după arestarea, la finele lui 2018  a fiicei fondatorului Huawei, Meng Wanzhou, care exercită funcția de director financiar în cadrul companiei.

„Nu sunt traficant. Am venit în China ca simplu turist“, a spus Robert Lloyd Schellenberg, înaintea pronunțării sentinței.

Premierul canadian, Justin Trudeau, a criticat ferm sentința. „Suntem extrem de îngrijorați, așa cum, de altfel, ar trebui să fie toți prietenii și aliații noștri, în condițiile în care China a început să aplice în mod arbitrar pedeapsa cu moartea, în acest caz vizând un cetățean canadian“, a comentat luni, într-o conferință de presă, Trudeau, citat de CNN.

Invocând diferite motive, China a reținut mai mulți cetățeni canadieni, după arestarea, în Canada, a directorului Huawei. Acuzată de SUA că ar fi încălcat embargoul economic impus Iranului, Meng Wanzhou a fost eliberată pe cauțiune în așteptarea soluționării cererii de extrădare înaintate de Statele Unite.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele