Candidat britanic la europarlamentare, retras din cursă pentru defăimarea românilor

87
1 minut de lectură

Un candidat britanic la europarlamentare din partea noii formațiuni Change UK a fost nevoit să se retragă din cursă, după ce a ieșit la iveală faptul că a făcut comentarii discriminatorii la adresa românilor, relatează The Independent.

Fost membru al partidului Conservator, Ali Sadjady (foto), a fost acuzat de faptul că s-ar fi alăturat „discursului urii“ împotriva unor cetățeni ai Uniunii Europene. Totodată, fostul candidat ar fi avut obiceiul de a face comentarii misogine.

„Când aud că 70% din hoții de buzunare prinși în metroul londonez sunt români, ajung să îmi doresc Brexit“, posta în noiembrie 2017 Sadjady pe Twitter.

Într-o altă postare controversată, Sadjady spunea, imediat după referendumul în care s-a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană: „Brexit este ca atunci când îți părăsești iubita pentru că este prea scumpă și întreținerea ei este prea costisitoare, pentru ca mai apoi să realizezi cât este de sexy“.

Cu toate acestea, Sadjady pare să-și fi schimbat părerea, catalogându-l drept „glumă“ pe primarul Londrei Sadiq Khan, care susține ideea organizării unui nou referendum privind Brexit.

„Democrația a fost servită. Am votat împotriva Brexit, dar susțin rezultatul votului deoarece cred în democrație“, a spus el în octombrie 2018.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele