Unul dintre teroriștii implicați în atentatele din Sri Lanka a studiat în Marea Britanie și Australia

154
2 minute de lectură

Unul din teroriștii implicați în atentatele desfășurate duminică în Sri Lanka a studiat în Marea Britanie și Australia, a informat miercuri ministrul Apărării, Ruwan Wijewardene, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

“Credem că unul dintre teroriști a studiat în Marea Britanie și apoi în Australia, înainte de a se întoarce să se stabilească în Sri Lanka”, a declarat Ruwan Wijewardene.Wijewardene a confirmat că multe dintre persoanele implicate au avut conexiuni internaționale, locuind sau studiind în străinătate.

“În grupul acesta de sinucigași există mulți care au studii și provin din clase sociale medii sau superioare, așa că familiile lor dispun de stabilitate financiară. Unii dintre ei au studiat în țări din afară”, a adăugat acesta.

Miercuri, bilanțul atentatelor de duminică a ajuns la 359 de morți, inclusiv 39 de persoane de alte naționalitate și 500 de răniți.

Wijewardene a declarat că ancheta continuă, iar autoritățile se așteaptă să rețină mai multe persoane în următoarele zile.

Rețeaua extremistă Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici și hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic.

De remarcat este faptul că, deși gruparea extremistă a refuzat să declare direct, ministrul Apărării din Sri Lanka a spus în Parlament că atacurile nu au survenit pe fondul răzbunării victimelor războiul din Siria, ci din cauza atacului terorist din Noua Zeelandă.

În urma atacurilor teroriste din 15 martie de la Christchurch, Noua Zeelandă, 50 de musulmani au fost uciși.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele