Carantină în mizerie, la Calafat. Primăria a fost amendată de DSP

69
2 minute de lectură
Foto: Pixabay

Camere cu mizerie și mucegai – asta au găsit inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj în centrul de carantină din Calafat. Primăria orașului a fost amendată în urma unui control, după ce mai multe persoane aflate aici au reclamat condițiile în care trebuie să stea.

23 de persoane, care au ajuns în ultimele zile din străinătate, au fost cazate în centrul de carantină stabilit de autorităţile locale din Calafat. Oamenii au postat pe reţelele de socilaizare imagini în care au arătat că condiţiile insalubre în care trebuie să stea 14 zile, cu pereți murdari și plini de mucegai.

În imagini se vede mizerie şi chiar mucegai pe pereţii camerei, dar şi în baie.

„În carantină… uitaţi ce mizerie este. Avem <lux>. E frumos în România. Mucegai, mizerie…cică s-a dezinfectat…”, comentează o femeie în timp ce trage paturile de sub care se vede mizerie.

Situația era cât se poate de reală și a fost descoperită și de inspectorii DSP Dolj, care au mers în control, luni seara, la acest centru de carantină.

Potrivit reprezentanţilor DSP Dolj, centrul nu avea contract de deratizare-dezinfecţie-dezinsecţie, camerele şi grupurile sanitare nu erau igienizate şi cu defecţiuni ale instalaţiilor sanitare, în camere nu erau substanţe şi materiale de curăţenie, iar persoanele carantinate nu aveau obiecte de uz personal şi intim, conform procedurilor.

Toate persoanele aflate în carantină în acel hotel unde fusese stabilit centru de carantină au fost mutate într-un alt centru, iar Primăria Calafat a fost amendată cu 30.000 lei.

Reprezentanţii Primăriei Calafat nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere până la ora transmiterii acestei știri.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele