Care e diferența crucială dintre 112 și 911? Explicația ministrului Fifor

214
1 minut de lectură

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat, marți, la “Marius Tucă Show”, referitor la sistemul 112, că diferența între România și Statele Unite ale Americii e că, la americani, operatorul care răspunde la apel are capacitatatea de a dirija forțele implicate în acțiune.

Mihai Fifor a precizat, marți, că nu s-a discutat niciodată trecerea serviciului 112 la ministerul Afacerilor Interne, dar că această chestiune poate fi pusă în discuție, dacă e necesar.

“Nu am discutat niciodată trecerea 112 la MAI, dar poate fi pusă în discuție. Pe 8 vom merge la București pentru ca toată lumea să poată să vadă 112 integrat o celulă în care avem SMURD, salvare, medic, fiecare dintre componentele acestui sistem. Răspunde operatorul 112 pentru că așa funcționează. Diferența dintre noi și SUA este faptul că cel care răspunde are capacitatea de a dirija el forța în chestiune, lucru care la noi nu apare. Aici apare fractura, întârzierea, lipsa de decizie corectă”, a declarat Mihai Fifor, la emisiunea “Marius Tucă Show”.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că acum, în momentul în care apelează cineva sistemul 112, se răspunde dintr-un centru în care funcționează pompierii, SMURD, Ambulanța și 112, lipsind însă acum Poliția și Jandarmeria. Raed Arafat a anunțat că până pe 8 august, în București, vor fi mutați și polițiștii și jandarmii, pentru ca sistemul 112 să funcționeze integrat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele