Carlos Ghosn a fost eliberat pe cauțiune

12
Foto: Getty Images

Carlos Ghosn (foto), fostul director general al companiilor Nissan şi Renault, a fost eliberat astăzi în Japonia după mai mult de trei luni de arest, în schimbul unei cauțiuni de un miliard de yeni (aproximativ 8,9 milioane de dolari), informează BBC.

Tribunalul districtual Tokyo a respins solicitarea Parchetului de menţinere în arest preventiv a lui Carlos Ghosn, aflat în detenţie din 19 noiembrie 2018.

„Sunt nevinovat și complet determinat să mă apăr într-un proces corect, față de aceste acuzații nemeritate și incorecte“, a declarat Ghosn ieri.

Carlos Ghosn, în vârstă de 64 de ani, a părăsit astăzi închisoarea însoțit de paznici. Condițiile de eliberare pe cauțiune sunt foarte stricte, printre acestea numărându-se și supravegherea video a locuinței sale. De asemenea, acesta nu are permisiunea să părăsească orașul Tokyo, să folosească internetul sau să trimită mesaje.

Conform presei, Carlos Ghosn este acuzat că nu a declarat compensaţii în valoare de 44 de milioane de dolari în ultimii cinci ani. Dar compania Nissan ar fi avut obligaţia de a raporta compensaţiile în documentele financiare publice. Nissan susţine că un alt membru al conducerii, americanul Greg Kelly, a coordonat planul de compensare.

O altă acuzaţie vehiculată este că Ghosn a folosit fonduri ale companiei pentru a cumpăra reşedinţele în care locuia în Rio de Janeiro şi Beirut. O sursă apropiată de familia Ghosn susține că managerul nu este proprietarul caselor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele