Carlos Ghosn, înlăturat din consiliul director al Nissan

17
Foto: Getty Images

Acționarii Nissan au decis astăzi înlăturarea lui Carlos Ghosn din consiliul director, după ce fostul șef al companiei auto a fost arestat pentru a patra oară săptămâna trecută, după ce fusese eliberat pe cauțiune în așteptarea procesului în care va fi judecat pentru presupuse infracțiuni financiare.

De asemenea, acționarii au votat înlăturarea lui Greg Kelly, fostul om de încredere al lui Ghosn în cadrul companiei, și au aprobat numirea președintelui Renault, Jean-Dominique Senard, în consiliul director, informează BBC.

Fabricantul auto japonez l-a înlăturat pe Ghosn din funcția de președinte al companiei la scurt timp după ce a fost arestat prima oară, în noiembrie.

Carlos Ghosn este arhitectul alianței dintre Nissan și Renault. Tot el a adus Mitsubishi în alianță în 2016.

Potrivit procurorilor, noua decizie de arestare a fost luată în contextul unor suspiciuni conform cărora Ghosn ar fi transferat fonduri Nissan totalizând 15 milioane de dolari, în intervalul 2015-2018. Din aceste fonduri, cinci milioane ar fi fost utilizate de Ghosn în scopuri personale, susține acuzarea.

Inițial, fostul șef al Nissan a fost acuzat că și-ar fi subdeclarat câștigurile timp de cinci ani. În ianuarie, alți trei ani pe parcursul cărora și-ar fi subdeclarat veniturile au fost adăugați la dosar împreună cu o nouă acuzație de abuz de încredere.

Carlos Ghosn susține că este nevinovat și declară că situația în care se află este rezultatul unui complot al directorilor Nissan care se opun unei colaborări mai apropiate cu Renault.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele