Câștigul salarial mediu pentru 2019, publicat

Câștigul salarial mediu brut pentru anul 2019 utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și în funcție de valoarea căruia se stabilesc sumele datorate cu titlu de contribuții de asigurări sociale pentru anumite venituri este de 5.163 lei, arată firma de consultanță Deloitte Romania.

38
1 minut de lectură

Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 196 din 12 martie 2019. Conform aceleași legi, până la data de 31 decembrie 2019, cota contribuției datorate pentru bugetul asigurărilor pentru șomaj de către persoanele ce s-au asigurat facultativ în sistemul asigurărilor pentru șomaj este de 17% din contribuția asiguratorie pentru muncă.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele