Câte pâini pot coace românii cu drojdia cumpărată. Cererea este crescută în continuare

312
2 minute de lectură

Cu două milioane de pachete de drojdie cumpărate în ultima săptămână, românii ar putea face 25 de milioane de pâini. Încă de la primele semne ale crizei provocată de epidemia cu noul coronavirus românii au cumpărat cantități impresionante de făină.

Singurul producător de drojdie din țară, Pakmaya România, a prezentat aceste date într-o analiză de piață.

În perioada 9-15 martie au fost livrate către magazinele din toată ţara 1 milion de pachete de drojdie (uscată şi proaspătă), iar pentru săptămâna 16 – 22 martie comenzile s-au dublat.

„Anul trecut, în martie, dar şi în februarie 2020, am avut comenzi săptămânale de aproximativ 650.000 de pachete de drojdie pentru consum casnic. Această cantitate poate fi folosită pentru a produce aproape 7 milioane de pâini a câte 400 de grame fiecare. În săptămâna 9-15 martie, am livrat 1 milion de pachete, iar pentru săptămâna în curs comenzile s-au dublat: două milioane de pachete de drojdie. Fabrica lucrează la capacitate maximă, sistemul de distribuţie la fel şi luăm toate măsurile posibile pentru ca drojdia Pakmaya să nu lipsească din magazine în această perioadă. Totodată, vrem să facem un apel la păstrarea calmului şi rugăm clienţii să susţină consumul responsabil”, a declarat Cristina Hanganu, directoru de vânzări.

În fabrica din Pașcani, lucrează peste 200 de muncitori față de care s-au luat toate măsurile necesare pentru ca aceștia să fie și protejați și să-și poată continua activitatea.

Pe lângă vânzările către magazine, fabrica trebuie să asigure drojdie și pentru segmentul profesional: brutării, patiserii și cofetării. Și aici au crescut comenzile cu 50% față de perioada anterioară.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele