Cauza accidentului aviatic din Iran, un incendiu la unul dintre motoare

152
2 minute de lectură
Un exemplu de incendiu la un avion Boeing 737-800. Captură video: YouTube

Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Transporturilor, a comunicat oficial cauza producerii accidentului aviatic din Iran în care 176 de persoane au murit, și anume un incendiu izbucnit la unul dintre motoare, potrivit Time, preluat de Mediafax.

În urma incendiului, pilotul a pierdut controlul aeronavei, după care s-a prăbușit, a adăugat Biniaz, conform agenției de știri iraniene de stat IRNA. Avionul s-a prăbușit la scurt timp după ce a părăsit aeroportul Imam Khomeini din Teheran, cu destinația Kiev.

Una dintre cutiile negre ale avionului a fost găsită de către echipele de salvare iraniene, a informat televiziunea de stat iraniană IRIB, citată de Reuters.

Datele despre zboruri de pe aeroport arătau că un Boeing 737-800 ucrainean aparținând companiei Ukraine International Airlines a decolat miercuri dimineață, apoi a încetat să mai trimită semnale la scurt timp după aceea, potrivit site-ului FlightRadar24.

Autoritățile iraniene au trimis echipe de salvare în zona din apropierea aeroportului unde s-a prăbușit aeronava ce aparținea companiei Ukraine International Airlines, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizației de Aviație Civilă din Iran, citat de Reuters.

Iranul a transmis că prăbușirea aeronavei Boeing 737-800 nu are legătură cu atacurile cu rachete asupra bazelor militare din Irak.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele