Cazurile de COVID-19 s-au dublat în Italia| Ministerul Sănătății avertizează că România este expusă

629
4 minute de lectură
Sursa foto; Twitter

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns în Italia la 76. Premierul Giuseppe Conte a anunțat măsuri dure: carantină în mai multe localități, suspendarea activităților sportive, a meciurilor și a excursiilor.

Potrivit „Corriere della sera”, sâmbătă numărul persoanelor infectate a ajuns la 76, din care 54 în Lombardia, 17 în Veneto (între care un medic) 2 în Emilia Romagna, 2 în Lazio și unul în Piemonte.

Numărul localităților intrate în carantină a ajuns la 11, din zonele Lodi și Veneto: Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat, la finalul ședinței Consiliului de Miniștri, că poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină.

Au fost suspendate manifestările publice și activitățile școlare.

„Suntem foarte încrezători cu privire la colaborarea oamenilor. Sunt sigur că va exista o formă de colaborare intensă cu comunitatea locală. În orice caz, vom pregăti măsuri pentru ca inițiativele luate să fie puse în aplicare pe deplin”, a spus Conte.

Încălcarea măsurilor de precauție va fi pedepsită, a adăugat Conte.

De asemenea, Ministerul Sportului a suspendat toate activitățile sportive programate duminică în Veneto și Lombardia. Astfel, meciurile Atalanta-Sassuolo, Inter-Sampdoria și Verona-Cagliari sunt anulate.

La nivel mondial, numărul deceselor din cauza coronavirus a ajuns la 2.458.

Românii care se întorc în țară din zonele italiene cu coronavirus, în carantină 14 zile

Românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia), unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, anunță Ministerul Sănătății. Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să aibă noul coronavirus.

Ministerul Sănătății arată într-un comunicat transmis duminică faptul că până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus.

„În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”, se arată în comunicat.

Măsurile vor fi transmise de către Ministetul Sănătății către unitățile sanitare și medici de familie.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei.

Toate persoanele care se încadrează în definiția de caz suspect vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.

„În aceste zile, Ministerul Sănătății va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus (COVID-19). Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române”, se mai arată în comunicat.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele