CCR a fixat termenul pentru discutarea sesizării USR pe numirile lui Stan și Deliorga la Curtea Constituțională

Judecătorii CCR vor dezbate pe 29 mai sesizarea USR în legătură cu numirile lui Gheorghe Stan, șef al Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), și a fostului vicepreședinte al CSM Cristian Deliorga în funcțiile de judecător al Curții Constituționale.

62
1 minut de lectură

USR a sesizat marți Curtea Constituțională în legătură cu numirile lui Gheorghe Stan, șef al Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), și a fostului vicepreședinte al CSM Cristian Deliorga în funcțiile de judecător al CCR, a anunțat deputatul Stelian Ion.

„Domnul Stan nu răspuns sau a răspuns greșit la întrebări. CV-ul lui nu ne face să concluzionăm că are pregătire profesională pentru funcția de judecător al CCR. De asemenea nu îndeplinește condiția de independență a unui judecător la CCR. Faptul că a cerut dosarul Tel Drum de nenumărate ori, faptul că a dispus măsuri procesuale în cazul lui Kovesi, faptul că ulterior a retras un apel într-un dosar foarte important care a vizat fapte de corupție și care se referea la domnul Hrebenciuc, un dosar cu implicații mari, e vorba de pădurile României ne demonstrează faptul că nu e independent din punct de vedere politic”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, marți, la Parlament.

De asemenea, acesta a adăugat că USR va sesiza CCR și în legătură cu numirea lui Cristian Deliorga, unul dintre motive fiind că audierea acestuia nu a avut loc și în plenul Senatului, ci doar în comisia juridică. (detalii AICI)

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele