CE a salutat furnizorii de servicii online, pentru eforturile de combatere a urii

26
1 minut de lectură

Comisia Europeană a lăudat astăzi mai multe companii ce furnizează servicii online, între care Facebook și Twitter, pentru măsurile adoptate în vederea eliminării postărilor ce conțin mesaje motivate de ură, în acord cu codul de conduită al Uniunii Europene, informează Mediafax.

În 2016, Executivul UE a cerut marilor companii din domeniul online să semneze un set de reguli menite să prevină răspândirea conținutului rasist sau xenofob, precum și mesajele care instigă la ură, continuând, în paralel, să respecte dreptul la liberă exprimare. Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Google+, Instagram, Snapchat și Dailymotion s-au numărat printre semnatare.

Platformele online reușesc în prezent să evalueze 89% din conținutul suspicios care este semnalat în decurs de 24 de ore și să elimine aproximativ 72% din conținutul considerat ilegal, a adăugat Comisia Europeană.

„Mesajele online motivate de ură nu reprezintă doar o infracțiune, ci și o amenințare la adresa discursului liber și a respectării democrației“, a declarat comisarul UE pentru Justiție, Vera Jourova.

Subiectul este relevant în contextul alegerilor ce vor avea loc în Parlamentul European în luna mai.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele