Ce e mai bine pentru mediu? Cânepă sau bumbac?

114
1 minut de lectură

Cânepa începe să fie din ce în ce mai apreciată fapt care ar putea să se reflecte într-o industrie de peste 13 miliarde de dolari până în 2026. Cultivarea cânepii, plantă foarte similară vizual cu cele de canabis, a fost interzisă din acest motiv, până de curând, în foarte multe părți de pe glob.

Totuși, utilizarea s-a se impune din ce în ce mai pregnant, în special ca urmare a beneficiilor cultivării sale pentru mediu, comparativ cu bumbacul. Cultivarea bumbacului are nevoie de 2.655 litri de apă până la maturizare. Procesarea și transformarea sa într-un material textil utilizabil la scară largă mai utilizează alte cantități de apă, ajungându-se în final la o valoare de până la 3.781 litri, conform Institutului pentru Protecția Mediului din Stockholm. În schimb, cânepa, are nevoie de aproximativ o treime din această cantitate. În plus, procesul de prelucrare al cânepii și transformarea sa într-un fir textil necesită mai puține chimicale, comparativ cu bumbacul.

Cânepa este folosită deja în mai multe produse, iar recent, Levi Straus & Co a lansat o nouă linie de produse – geacă și pereche de blugi – realizată din 69% bumbac și 31% cânepă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele