CE îndeamnă Facebook, Google şi Twitter să combată dezinformarea, înaintea scrutinului UE

27
1 minut de lectură

Comisia Europeană a îndemnat astăzi companiile Facebook, Google şi Twitter să intensifice acţiunile pentru contracararea campaniilor care au rolul dezinformării, în contextul apropierii alegerilor europarlamentare.

„Comisia Europeană a prezentat astăzi primele rapoarte elaborate de semnatarii Codului de practici antidezinformare semnat în octombrie 2018. Comisia Europeană salută progresele înregistrate, dar îndeamnă ţările semnatare să intensifice eforturile în perspectiva alegerilor europarlamentare“, a transmis Executivul UE, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

„Astăzi, Google, Facebook, Twitter, Mozilla şi asociaţiile comerciale reprezentând sectorul publicităţii au prezentat primele rapoarte referitoare la măsurile pe care le iau pentru a se conforma Codului de practici privind dezinformarea. Au fost unele progrese, în principal în eliminarea conturilor false şi în limitarea vizibilităţii website-urilor care promovează dezinformarea. Cu toate acestea, sunt necesare acţiuni suplimentare pentru asigurarea transparenţei reclamelor politice până la începerea campaniei pentru alegerile în statele membre UE, pentru a permite accesul adecvat la datele platformelor în scopul cercetării şi pentru a asigura cooperarea corespunzătoare între platforme şi statele membre prin puncte de contact, în Sistemul de alerte rapide“, precizează Comisia Europeană.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele