CEC Bank lanseaza o campanie promoționala pentru refinanțarea împrumuturilor în derulare

Instituția de credit lansează, în paralel cu introducerea noii referințe la credite, conform obligațiilor legale și o campanie promoționala pentru refinanțarea împrumuturilor de consum în derulare, împrumuturi la care indicele de referință a rămas tot ROBOR.

46
4 minute de lectură

„Ca urmare a intrării in vigoare, în data de 2 mai 2019, a prevederilor OUG nr. 19/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative, CEC Bank a actualizat oferta de creditare prin introducerea noului indice IRCC (indice de referință pentru creditele consumatorilor) în modul de calcul al dobânzilor aferente creditelor supuse prevederilor OUG nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori. Banca menține neschimbată marja fixă a creditelor cu dobândă variabila, transferând către clienți avantajul reducerii valorii indicelui de referință,” se precizează într-un comunicat de presă al instituției de credit.

Banca a mai anunțat și faptul că, în perioada 10 mai – 31 iulie 2019, CEC Bank va derula o campanie promoțională pentru refinanțarea creditelor de consum, în cadrul căreia clienții persoane fizice pot accesa credite cu o marjă de dobânda redusă cu 0,5 p.p. față de valoarea standard. Astfel, clienții persoane fizice beneficiază în cadrul campaniei de o serie de avantaje. Dobânda va fi compusă din IRCC (în prezent, 2,36%) + marja fixă de 5 procente. în cazul îț care creditul se achiziționeaza la pachet cu credit prin card, respectiv IRCC + 6 procente, fără achiziționarea unui credit prin card. Durata de creditare este de maximum 5 ani iar valoarea de creditare este extinsă la 90.000 lei, putându-se refinanța atât credite în lei, cât și credite în valută.Împrumutul va avea o perioadă de grație de până la 12 luni. Pentru analiza dosarului nu se va percepe comision de analiză, iar pentru determinarea venitului net se pot lua în calcul toate veniturile certe ale familiei, cu caracter de permanență pe toată perioada de creditare. În acest caz există de asemenea, posibilitatea utilizării serviciilor de Internet Banking CEConline și CEC Bank Mobile Banking pentru vizualizarea situației creditului (soldul creditului, data scadenței, valoarea ratei scadente), dar și pentru operațiuni curente (plăți, depozite etc.).

“Prin lansarea acestei campanii promoționale, CEC Bank continuă politica de susținere a clienților persoane fizice și de stimulare a creditării pe acest segment. Banca vine în întampinarea consumatorilor cu un produs de creditare acordat în condiții avantajoase, utilizând noul indice de referință pentru creditele consumatorilor. Astfel, clienții noștri își pot optimiza cheltuielile, având posibilitatea refinanțării integrale a creditelor aflate în derulare, precum și posibilitatea suplimentării sumei acordate”, a declarat domnul Laurențiu Mitrache, Director general – Președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank.

Capitalul social al băncii aparține în proporție de 100% statului român, care își exercită drepturile și obligațiile de acționar unic prin Ministerul Finanțelor Publice.

Banca oferă şi două exemple de calcul pentru refinanțarea împrumuturilor care au ca indice de referință ROBOR-ul. În primul exemplu avem DAE 9,44%, calculată în ipoteza unui credit de refinanţare credit de consum în valoare de 24.500 lei cu rambursare în 54 de luni, cu o dobândă de 7,36%, variabilă pe întreaga durată de creditare, calculată în funcţie de IRCC + marjă fixă de 5,00 p.p în cazul în care creditul se achiziţionează la pachet cu credit prin card, comision lunar de administrare în sumă fixă de 20 lei şi comision de analiză dosar de 0 lei. Rata lunară va fi de 554,36 lei, iar valoarea totală plătibilă de 29.934,98 lei.

În cel de-al doilea exemplu avem DAE 10,51%, calculată în ipoteza unui credit de refinanţare credit de consum în valoare de 24.500 lei cu rambursare în 54 de luni, cu o dobândă de 8,36%, variabilă pe întreaga durată de creditare, calculată în funcţie de IRCC + marjă fixă de 6,00 p.p. (fără achiziţionarea unui credit prin card), comision lunar de administrare în sumă fixă de 20 lei şi comision de analiza dosar de 0 lei. Rata lunară va fi de 565,95 lei, iar valoarea totală plătibilă de 30.560,82 lei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele